Hey! Dette er en personlig blog, for de opskrifter der af og til popper op, der hvor jeg nu bor, og som jeg har lyst til at gemme, så jeg nemt kan finde dem igen. Opskrifterne er 100% veganske, så økologiske som muligt og laves ud fra et SU budget. Du er velkommen til at følge med. :-)

mandag den 12. januar 2015

Nannas Veganske Nudellasagane

Jamen jeg havde bare haft lyst til lasagne i over 2 uger uden at have haft tid til at lave det! Så skulle det altså være nu! Og med de ting jeg havde i lejligheden!

Tomatsovs: 
125 gr Soy4You lys
1 dåse hakkede tomater
2 mellemstore løg
2-3 fed hvidløg
1-2 spsk olivenolie
500 ml vand
2 tsk / terninger grøntsagsbouillon
Lidt ketchup
Lidt sojasovs
Paprika
Cayennepeber
Oregano
Baslikum

Bechamelsovs:
3 dl natural sojamælk
citronsaft
revet muskatnød
1 tsk oregano
1 tsk timian
3-5 tsk gærflager
meljævning (7 spsk vand og 3 spsk hvedemel)

2 x firkanter nudler (man kunne også bruge lasagneplader, pasta, kartofler, auberginer o.a. der bliver til lækre lag)

Fremgangsmetode:

Steg og svits løg samt hvidløg i olien med cayennepeber og paprika. Chili kunne også være en idé.
Tilsæt tomatsovs samt oregano og basilkum. Lad det koge.
Tilsæt herefter 500 ml vand samt grøntsagsboullion. Herefter ketchup og sojasauce.
Lad det simre lidt og tilføj herefter Soy4You. Tilsæt mere vand hvis nødvendigt.

Bland sojamælk med citronsaft, muskatnød, oregano, timian og gærflager i en lille gryde.
Få det op at koge.
Tilsæt herefter meljævning og pisk/rør godt. Det er vigtigt sovsen koger når du hælder jævningen i.
Lad det herefter koge 3-5 minutter ekstra.

Saml lasagnen ved at starte med et lag bechamelsovs, herefter nudler, kødsovs, bechamel osv.

Det skulle nogenlunde se sådan ud nu:


Sættes i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader. Enjoy!








Ingen kommentarer:

Send en kommentar