Hey! Dette er en personlig blog, for de opskrifter der af og til popper op, der hvor jeg nu bor, og som jeg har lyst til at gemme, så jeg nemt kan finde dem igen. Opskrifterne er 100% veganske, så økologiske som muligt og laves ud fra et SU budget. Du er velkommen til at følge med. :-)

søndag den 21. februar 2016

Gulerods- og kartoffelsuppe med frisk koriander

Jeg er vild med suppe for tiden!

Du kan tage alle de ting du har tilbage fra ugens maaltider, smide det i en gryde, tilfoeje nogle krydderier - og tadaa! Vildt. Laekker. Suppe.

Her er en af dem jeg specielt godt kunne lide.



Ingredienser:

5 mellem kartofler
5 mellem guleroedder
1 loeg
4 hvidloeg
5 cherrytomater / 2 store tomater (kan udelades)
1 cm frisk ingefaer
15-20 gr frisk koriander (brug bare stoedt hvis det er det du har)
1 spsk gurkemeje
1 1/2 tsk paprika
1 tsk timian
2 laurbaerblade
500 ml groentsagsboullion (eller til vandet daekker groentsagerne)
Lidt olivenolie

Skrael og hak guleroedder og kartofler, loeg og hvidloeg.

Steg hvidloegen og loegene i olien sammen med gurkemeje, paprika og timian.

Skyld og hak tomater i baade. Tilfoej tomater, hvis du bruger dette.

Tilfoej lidt vand hvis det er ved at braende paa.

Tilfoej herefter hakkede kartofler, guleroedder og frisk koriander.

Lad stege i 2 minutter, og tilfoej boillion og laurbaerblade.

Lad simre i 30-45 minutter, og blend herefter med en haandmixer. Blend ikke helt, men lad stykke af kartofler og guleroedder blive :-)

Voila! Perfekt paa en koelig vinterdag.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar